Kylillä pantu

Ensimmäiset omat oluemme nimesimme MATHILDA, TEIJO ja
LA MER. Haluamme kertoa kyliemme tarinoita ja siksi myös osa oluidemme nimistä ja kaikki pulloissa olevat kuvat juontavat juurensa niistä. Näin voit nauttia pienen palan kylää aina kun nautit oluitamme.

Tässä oluemme! Fredrik 10 % tumma belgi ale saatavilla vain olutpuodistamme. Kaikkien oluiden saatavuus vaihtelee ja näkyy alempana oluen tiedoissa.

UUTUUDET

Kyläpanimon IPL

Kyläpanimon IPL

Kyläpanimon uutuus Indian Pale Lager. Se on pintahiivaolut, jossa on käytetty lager-maltaita. Tuloksena on voimakasmakuinen, hiukan sitruunainen olut, joka sopii niin saunaan kuin ruokapöytäänkin.

Saatavana Olutpuodista. Voit myös varata ja maksaa tuotteet verkkokaupassamme ja noutaa ne kun sinulle parhaiten sopii.

 

La Mer

La Mer

La Mer on raikas ja tuoksuva, miedosti humaloitu American Pale Ale. Se on hyvä janonsammuttaja ja toimii ruokajuomana kevyempien ruokien kanssa. Oluen nimi ja etiketin kuva juontavat juurensa Mathildedalin kylän uimarannalla olevasta kyltistä – kylän rantoja hyväilee La Mer Baltique.

Saatavana Olutpuodista. Voit myös varata ja maksaa tuotteet verkkokaupassamme ja noutaa ne kun sinulle parhaiten sopii.

Mathilda

Mathilda

Mathilda on aromikas ja antelias vehnäolut. Teimme modernin, raikkaan ja rehellisen vehnäoluen, joka on samalla kylämme nimikko-olut. Mathildedalin nimi oli alun perin Hummeldahl mutta ruukin perustaja Viktor Zebor Bremer antoi sille uuden nimen puolisonsa Ottiliana Mathildan mukaan. Etiketin kuvassa on omat kyläalpakkamme, joista yksi kaunis neitokainen kantaa myös nimeä Mathilda.

Saatavana Olutpuodista. Voit myös varata ja maksaa tuotteet verkkokaupassamme ja noutaa ne kun sinulle parhaiten sopii.

Teijo

Teijo

Teijo on hedelmäinen ja täyteläinen India Pale Ale ja se sopii erinomaisesti kaveriksi vahvoille ja mausteisille ruuille. Se on valikoimamme vahvin olut ja oli luontevaa nimetä se Teijon kylän mukaan, jossa jatkuu edelleen vahvana yli 300-vuotinen teollinen historia. Etiketin kuvassa on Teijon Tehtaiden vanha tunnus.
Saatavana Olutpuodista. Voit myös varata ja maksaa tuotteet verkkokaupassamme ja noutaa ne kun sinulle parhaiten sopii.

 

Valssi

Valssi on ensimmäinen oluemme ja sen resepti on tehty aikanaan yhteistyössä Rekolan Panimon kanssa. Valssi on tumman paahteinen musta lager, jossa on paljon klassista Saazer-humalaa. Valssi on erinomainen ruoka-olut ja hyvin monikäyttöinen, se sopii niin kala- kuin liha-ateriallekin. Etiketin kuvassa on Mathildedalin Ruukin Valssilaitos vuonna 1940. Valssi on kausituote.

Saatavana Olutpuodista. Voit myös varata ja maksaa tuotteet verkkokaupassamme ja noutaa ne kun sinulle parhaiten sopii.

 

seppa_web

Seppä

Seppä on nokinen, rouhea, ronski, pikimusta ja kaikin puolin vahva stout. Seppä on valmistettu kolmella eripaahtoisella ohramaltaalla ja yhdellä amerikkalaisella humalalajikkeella. Kokonaisuus on täyteläinen, runsaan paahteinen mutta kuitenkin piristävän hedelmäinen ja tasapainoinen. Bourbon -viskitynnyrien lastujen kanssa rauhassa kypsynyt stout onkin erinomainen mietiskelyolut. Idea tämän stoutin valmistukseen lähti halustamme tehdä makunsa puolesta runsas ja rikas mutta helposti vahvuutensa puolesta lähestyttävä stout. Pullon kyljessä on kuva Teijon kyläsepästä työn touhussa omalla pajallaan. Kuva: Pentti Niemi

Saatavana Olutpuodista. Voit myös varata ja maksaa tuotteet verkkokaupassamme ja noutaa ne kun sinulle parhaiten sopii.

Fredrik

Fredrikin voimakkuus sekä kevyen makea ja kuivahedelmäinen maku vievät tunnelman nautinnolliseen hiljentymiseen oluen äärelle. Pääosin vaalean paahdon Organic Pils Ale mallas, mutta 10%  tummaa belgialaista karamellimallasta antaa karamellin lisäksi rusinan ja tummien hedelmien makua. Etiketissä on kylän rakennus Fredrikspoffi eli rukoushuone, jonka ruukinpatruuna aikoinaan rakennutti avarakatseisesti eri uskontokuntien yhteiseksi hiljentymispaikaksi.

Saatavana Olutpuodista. Voit myös varata ja maksaa tuotteet verkkokaupassamme ja noutaa ne kun sinulle parhaiten sopii.

Vimma

Voimakkaasti humaloitu amerikkalainen barley wine eli ”ohraviini. Vimma on hehkuvan punainen täysmallasolut. Sen maku on tyylikäs kokonaisuus vahvaa humalointia, makeaa maltaisuutta ja appelsiinin kuorista saatua hedelmäisyyttä. Vimma syntyi lainsäätäjän ideasta, että pienpanimot saavat myydä alle 12 % vol oluita omasta olutpuodista. Kunnianosoituksemme amerikkalaiselle barley wine -perinteelle, vaikka juoma tuleekin alunperin Englannista. Wine viittaa lähinnä vahvuuteen, joka on viinin luokkaa. Kyseessä on kuitenkin pintahiiva-olut, joka mäskätään kolmeen kertaan. Etikettiä voisi luonnehtia näkymäksi syyssateeseen parin Vimman jälkeen.
Ruokasuositukset: jälkiruuaksi, juustot, makeat naposteltavat

Olutpuodista sold-out.

Dorf etikettikuva

Dorf

Dorf on saksalaistyylinen pils. Saksalaisilla humalilla valmistettu Dorf on vaalea, vehreä ja pirteä pils. Sen poikkeuksellisen pitkä käymisaika antaa sille hyvin puhtaan ja tasapainoisen maun. Dorf (saksaksi ”kylä”) on saanut inspiraatiota saksalaisten pikkukylien mielenkiintoisista pilseistä. Dorf on parhaimmillaan sellaisenaan sekä sopii myös hyvin yleisolueksi jokaiseen ruokapöytään. Etiketin kuva on Mathildedalin puistotieltä, Suomen pisimmältä tammikujalta. Kuva: Eino Saarikoski

Olutpuodista sold-out.

Böömi

Böömi on on valmistettu keittomäskäys-tekniikalla, joka tuo oluen makuun ja suutuntumaan pehmeyttä ja syvyyttä.  Nimensä mukaisesti tsekkityylinen keittomäskätty pohjahiiva pils. Etiketissä vanhan karkaisimorakennuksen ikkuna, tilassa toimii kylämme krouvi. Böömi on kausituote.

Böömi lomalla vuoden 2023.

Kevät

Kevät on vaalea ja raikas saison-tyylinen oluemme. Saisonit juontavat juurensa Belgiasta sekä Ranskan pohjoisosista, joissa kyseistä tyyliä on valmistettu aikoinaan peltotyöläisten virkistykseksi. Vaalea, raikas ja kuiva mutta kuitenkin hedelmäinen olut onkin omiaan juuri sellaisenaan nautittuna. Meidän tulkintamme Saisonista kunnioittaa sille kuuluvia ominaispiirteitä kuten mietoa humalointia, kohtuullista alkoholipitoisuutta, vaaleaa väriä sekä virkistävyyttä. Lisäsimme mukaan hieman kaurahiutaleita pyöristämään makua ja antamaan oluelle hieman tekstuuria. Kylätwistiä tuovat viherherukanlehdet, jotka antavat Keväälle vielä viimeisen silauksen pientä yrttisyyttä ja raikkautta. Etiketin kuvassa nököttää Mathildedalin viljamakasiini, jonne on aikoinaan kerätty ruukkikylän viljasato. Kevät on kausituote. Kuva: Kasper Ollikainen

Kevät lomalla vuoden 2023 ja tekee paluun vuonna 2024.

Pirske_web

Pirske

Pirske on vaalea, pirskahteleva belgityylinen ale. Se on raikas ja hyvin monivivahteinen olut. Pirskeen erityispiirteenä on sen tuoksussa ja maussa aistittavat voimakkaat, belgialaisen hiivan tuottamat käymisaromit. Oluen käymisaika on poikkeuksellisen pitkä ja hiivan tuottamia käymisaromeja siinä on senkin edestä. Hedelmäinen, trooppinen ja sitruksisen pippurinen kokonaisuus saa ryhtiä reilummasta alkoholipitoisuudesta. Pirske on mainio kumppani vahvasti maustettujen ruokien ja kypsien juustojen kanssa. Myös hyvin viilennettynä loistava janonsammuttaja. Etiketin kuvassa on Mathildedalin ruukin vesipyörä, joka on aikoinaan tuottanut ruukille ja kylälle sähköä.

Pirske lomalla vuoden 2024.

Rölssi

Rölssi

Rölssin resepti on kehitetty aikanaan panimoyhteistyönä. Se on Kölsch-tyylinen ale, joka on aromatisoitu rosmariinillla ja sopii hyvin esimerkiksi kesäpiknikeille tai grilliruuan kaveriksi. Etiketin kuvassa mathildedalilainen perhe viettää kesäpäivää 1920-luvulla. Rölssi on kausituote.

Rölssi lomalla vuoden 2024.